Intel.ligència artificial

                                                                Com a reflexió

No estem d’acord en que l’edat tingui algo a veure en el saber utilitzar les tecnologies, ja que com diu l’article el nadius digitals saben utilitzar millor les tecnologies que els immigrants digitals, degut a que estar rodejats de les noves tecnologies, conviure amb elles i utilitzar-les es diferent a saber utilitzar-les de forma correcta. Per exemple nosaltres que som nadius digitals sabem utilitzar les noves tecnologies, però no sabem com utilitzar-les de manera adequada, ja que les utilitzem per a l’oci, és a dir, xarxes socials, etc. A més de que quan anem a utilitzar-les per a cercar informació per a la realització de treballs, directament ens anem a lo facil i utilitzem google, i sols entrem a les primeres pàgines, ja que així acabem abans. I la forma correcta d’utilitzar-les seria cercan de forma correcta, com diu l'article, Google documents en PDF, termes correctes amb l’utilització de la cerca avançada. Estem d’acord en el que diu l’article, de que els estudiants tenen una forma diferent de procesar la informació i l'educació no està prestant atenció a aquestos canvis en la manera d’aprendre dels xiquets i les xiquetes, perquè els estudiants, fora de la vida acadèmica estan acostumats a rebre molts estímuls visuals, i en els llibres que s’utilitzen en l’escola no ho reben, ja que tot son textos. A més, al utilitzar les noves tecnologies, l’alumnat reb una motivació que els llibres no poden arribar a donar. Tot seguit, en l’actualitat, hi han professors i professores que s’han preocupat per millorar en aquestes habilitats, i altres que no s’han preocupat, encara que en la situació en la que estem tots i totes deurien de fer-ho, ja que la pandemia no ens permet accedir a la docencia presencial. Està clar que no tots i totes tenen accés a aquestes millores tecnològiques, vist que no tenen les ferramentes adequades, ja siga perquè els centres educatius no ofereixen una formació o perquè ells o elles no tenen motivació per fer-ho, ja que els agrada la manera tradicional. Tot açò pot afectar a l’aprenentatge dels alumnes, perquè ells i elles poden trobar l’informació que ofereixen el professors en internet de manera més resumida i fàcil d’entendre. Finalment, en l’aprenentatge no s’ha de tindre en compte l’edat de la persona sinó les habilitats i la motivació.



Pensem que sí que es una forma vàlida per fer conèixer les diferents diversitats d’una forma lúdica i divertida. A dia de hui, en les escoles hi ha una bona integració dels xiquets i xiquetes amb alguna diversitat per part de l’equip educatiu i de la resta d’alumnes. Per tant, tampoc es un tema tabú del qual es pot parlar sense cap tipus de problema. Amb aquestos videojocs el que aconseguim es que els xiquets i xiquetes sàpiguen posar-se al lloc dels personatges, saber com pensen i que es el que senten, així es millora l’empatia. Abordarem temes com el racisme, trastorns de l’alimentació, sexualitat i feminisme. La manera de tractar aquests temes seria creant videojocs de preguntes, videojocs de rols, simulació de vida, videojocs musicals, videojocs temàtics, etc. 




Anem a parlar sobre les característiques més significatives de la societat de la informació, en primer lloc volem parlar sobre la globalització de la sociedad i, en aquest cas, exposar diversos aspectes a tindre en compte com els problemes, l'excés d’informació, l’escola TIC, concepte temps i espai, les diferents modalitats laborals, la importancia de la bretxa digital, les xarxes socials i l’avanç social, a més, del concepte d’aprendre,desaprendre i reaprendre.



Alguns del canvis que s’han realitzat durant l’era digital són, per una banda, la transformació i la velocitat al canvi, i per l’altra, en l’escola, per a la transformació, el curriculum no pot ser tancat fixe ni generalitzat. A més, un dels altres canvis en aquesta era digital són la formació formal, la no formal i l'informal, més unides que mai. Aquest últim adquirit a través de les nostres experiències vitals, mitjans de comunicació de masses o xarxes socials. Cada vegada és més comú que diferents institucions s'unisquen i  formen consorcis per a oferir-los als seus estudiants l'oportunitat d'estudiar de manera online. En qualsevol lloc, per tant l'espai ja no és físic sinó conceptual. També cal tindr en compte a l’hora de parlar dels canvis en l’escola a l’era digital de la importància atribuïda de l'aprenentatge flexible, el pas del model d'objectius al d'adquisició de capacitats i competències o la importància progressiva que han adquirit els models qualitatius en l'avaluació.



                                                   Que és la intel.ligencia artificial?


La intel.ligència artificial es una ciència interdisciplinaria que te com a objectiu investigar el funcionament de la inteligència humana per a aplicar aquestos models teòrics una màquina deu ser capaç de reflejar-los.

La inteligència artificial intenta construir màquines que mostren un comportament intel.ligent, es a dir amb capacitat d’abtracció. Un ser intel.ligent deu ser capaç de:

-Elaborar la informació i no sols reproduir-la.

-Ser capaç d’abstraure y obtindre símbols per a l’abstracció.

L’objectiu de la inteligència emocional es elaborar ordinadors útils i inteligents. Aquesta ciència combinarà la informàtica per un costat i la psicologia cognitiva per un altre.







 

RESUM:

En resum, hui en dia vivim en la era digital, en la que nosaltres, que som estudiants del S. XXI hem experimentat un canvi molt brusc respecte als nostres avantpassats.

No estem parlant de les diferències com podrien ser la indumentària o la estètica, sinó que ens referim a algo molt més profund, com ve a ser la manera d'aprendre.

Els estudiants de hui en dia son la primera generació formada en els nous avenços de la tecnologia, ja que desde menuts han estat rodejat d’aparells electrònics com els ordinadors, els vídeos, internet, mòbils,etc.

Fa un temps enrere es donava molta més importància a la lectura i altres activitats, però clar, estant rodejats de les noves tecnologies, hui en dia ens trobem en la situació de que no hi sabem viure sense elles.

I no per viure en la era digital i tíndre-la sempre al abast, no vol dir que sapiam emprar-la correctament, ja que normalment solem utilitzar-la per a activitats d’oci i no per treballar i cercar informació, i si es per a aquesta última, solem agafar la primera informació que ens trobem al google sense comprovar si la font de la qual estem extraient dita informació és o no fiable.

És clar que nosaltres, els estudiants del S.XXI procesem la informació i aprenem de manera totalment diferent als nostres avantpassats, però ells comencen desde 0 interesant-se per les noves tecnologies i amb motivació d’aprendre corretament a emprar-les.

Hem d’inentar formar-nos bé en aquests temaris ja que els futurs i actuals docents han d’estar formats i preparats per enfrontar-se a una classe d’”experts” en les noves tecnologies en les quals moltes vegades en saben més els alumnes que els professors.

I el que hem d’intentar és educar-los en un correcte desenvolupament de l’aprenentatge en les noves tecnologies d’una manera sana, correcta i motivada.

I una altra forma innovadora d’aprendre mitjançant les noves tecnologies a l’aula seria a través de videojocs educatius.

La manera perfecta de tractar els temes que volem que aprenguen els xiquets i xiquetes, seria creant videojocs educatius, ja que ells es fixen molt en els estimuls i estan constantment rebent-los, la qual cosa seria bona per al seu desenvolupament.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Què és un SYMBALOO?

Què és una WebQuest?